Gevulde kipfilet met spinazie en oesterzwammen

Ingrediënten: voor 2 personen

IMG_8453

  • 2 kipfilets
  • 500 gram spinazie
  • 200 gram oesterzwammen
  • pasta
  • gemalen kaas
  • 1 teentje look
  • ricotta
  • olijfolie
  • peper en zout
  • peterselie

Werkwijze:

  • Kook de pasta gaar in licht gezouten water
  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pan. Roer met de lookteen, terwijl de blaadjes in sneltempo wegslinken.
    Voeg er 2 grote el risotto aan toe. Kruid af met peper en zout
  • Snij verticale sneden in de kipfilet. Opgelet, snij ze niet volledig door.
    Vul ze op met het spinazie-ricotta mengsel.
    Strooi er wat gemalen kaas over en leg ze in een ovenschaal
  • Plaats ze voor 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°c
  • Scheur de oesterzwammen in kleinere stukjes en bak ze krokant in olijfolie.
    Kruid af met peper en zout
  • Meng de pasta met de oesterzwammen en het resterende ricotta-spinazie mengsel.
    Kruid af met extra peper en voeg er eventueel nog wat extra risotto aan toe

Smakelijk!

thumbnail_FullSizeRender

Advertisements

One thought on “Gevulde kipfilet met spinazie en oesterzwammen

  1. Pingback: Weekmenu – Fem'Folie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s