Gebakken kip, gratin dauphinois, broccoli en mosterdsaus

Benodigdheden: (2 personen)

img_9894

  • 1 kleine broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 kipfilets
  • boter
  • 1 elgraanmosterd
  • 125 ml room
  • peper en zout
  • kippenkruiden

Werkwijze:

 

  • Snij de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en hou ze onder koud stromend water
  • Bereid de gratin dauphinois zoals staat beschreven op de verpakking
  • Snij de kipfilets in de gewenste porties. Kruid ze af met peper, zout, kippenkruiden en bak ze krokant in verhitte boter en/of olijfolie
  • Versnipper een sjalot. Stoof hem glazig en voeg er de broccoli aan toe. Kruid met peper en zout
  • Maak de roomsaus door room en graanmosterd kort aan de kook te brengen

Eet smakelijk!

img_9899

 

Advertisements

One thought on “Gebakken kip, gratin dauphinois, broccoli en mosterdsaus

  1. Pingback: Weekmenu – Fem'Folie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s