Gevulde zoete aardappel met quinoa, kip in een jasje van sesamzaad en frietjes van zoete aardappel

GEVULDE PAPRIKA MET QUINOA
Benodigdheden (4 personen):

  • 200 gram quinoa
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 gele paprika’s, in stukjes gesneden
  • scheut olijfolie
  • 4 zoete puntpaprika’s, gehalveerd en ontpit
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el provinçaalse kruiden
  • 40 gram parmezaanse kaas, gemalen,
  • rucola

Werkwijze:

  • Spoel de quinoa en kook 15 minuten in de groentebouillon
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Stoof de ui, de knolook en de stukjes gele paprika aan in olijfolie zonder te kleuren
  • Voeg bovenstaand mengsel, de pijnboompitten en de kruiden toe aan de quinoa
  • Vul de paprika’s met het mengsel, dat lukt het makkelijkst met een koffielepel
  • besprenkel met wat olijfolie en rasp er de parmezaanse kaas over
  • Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven
  • Serveer de rest van de quinoa bij het gerecht
  • Werk ze voor het serveren nog wat af met de rucola

KIP IN EEN JASJE VAN SESAMZAADJES

benodigdheden (4 personen):

  • 4 kipfilets
  • sesamzaadjes
  • 1 eigeel
  • bloem
  • 150 gram sesamzaadjes
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Snij de kipfilets in de gewenste porties en kruid ze met peper en zout
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Klop in een bordje het ei losDoe op een tweede bord de bloem en een derde bord het sesamzaad.
  • Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en druk ze vervolgens in de sesam tot ze helemaal bedekt zijn
  • Leg de sesam kip op een bakplaat met bakpapier en bak ze ca 25 min in de oven. Draai ze halverwege een keer om

FRIETJES VAN ZOETE AARDAPPEL

Benodigdheden (4 personen):

  • 2 grote zoete aardappelen of 4 kleine
  • Peper en zout
  • 4 el paprikapoeder
  • 2 el komijn
  • 1 el olie (wanneer ze in de oven worden gemaakt

Werkwijze

  • Was de zoete aardappel en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 cm dik
    Je kan de aardappelen ook schillen
  • Doe de frietjes in een kom met warm water en zout. Laat ze hierin 15 -30 minuten weken.
  • Giet de frietjes af en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier, doe ze in een kom en kruid ze af met peper, zout, paprikapoeder en komijn
    eender welk kruid kan hiervoor worden gebruikt

    IN DE OVEN

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de olie over de frietjes. Meng ze met de hand door elkaar om ervoor te zorgen dat ze allemaal een mooi laagje vet hebben.
  • Leg de frietjes op de bakplaat, maar zorg ervoor dat ze allemaal wat tussenruimte hebben. Leg ze dus niet bovenop elkaar of tegen elkaar aan.
    Bak de frietjes ca. 15 minuten in het midden van de oven, haal ze eruit en draai ze allemaal om. Pas op dat je je handen niet verbrandt!
    Schuif de bakplaat met frietjes terug in de oven en bak ze nog 15 minuten. Open de oven om te zien of de frietjes al bruin beginnen te kleuren; zo niet, zet dan de grill van de oven even aan en bak ze in nog 2 minuten goudbruin en knapperig. (let op: de baktijd verschilt per oven, houd ze dus goed in de gaten!)

    IN DE AIRFRYER

  • Frituur de zoete aardappel friet in ongeveer 15 minuten op 180 graden in de Airfryer

 

IMG_2551

Advertisements

One thought on “Gevulde zoete aardappel met quinoa, kip in een jasje van sesamzaad en frietjes van zoete aardappel

  1. Pingback: Weekmenu – Fem'Folie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s