Chipolata met lentestoemp

Benodigdheden (4 personen):

IMG_4135

  • 4 chipolata’s
  • 8-tal aardappelen
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 gram doperwten
  • 1 dikke stengen preiwit of twee dunne stengels
  • 2 el verse munt, gesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijn gesneden
  • 3 el cottage cheese
  • scheut melk
  • tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Zet een pot met kokend water op het vuur en blancheer de broccoli roosjes. Voeg vlak voor het afgieten de doperwten toe. Laat 1 minuut meekoken.
    Giet de groenten af en laat ze schrikken onder koud water
  • Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze samen met de prei gaar in lichtgezouten water
  • Giet ze af en stamp tot puree
  • Meng de aardappelpuree met alle groenten en voeg de munt, lente-ui, scheut melk, 2 el olijfolie en de cottage cheese toe. Meng goed en kruid af met peper, zout en tijm.
  • Bak de chipolata’s goudbruin in olijfolie of boter

IMG_4145

Laat smaken!

 

 

Advertisements

One thought on “Chipolata met lentestoemp

  1. Pingback: Weekmenu – Fem'Folie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s