Tortilla met kip en guacamole

Benodigheden (4 personen):

  • 4 tortilla’s
  • 1,5 kipfilet
  • 2 lenteuien
  • 4 tomaten
  • ijsbergsla, gesneden in reepjes
  • 1 avocado, gepeld
  • 1 rode ui, versnipperd
  • limoensap
  • olijfolie
  • zout, peper
  • cayennepeper
  • knoflookpoeder
  • kippenkruiden
  • optioneel: verse koriander

Werkwijze:

  • Maak de guacamole en de salsa. Halveer en ontpit de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork. Meng de knoflook en 1 el olijfolie door de avocado. Breng op smaak met limoensap en cayennepeper.
  • Dompel 2 tomaten kort in kokend water. Spoel ze onder koud water, pel, ontpit en snij het vruchtvlees in blokjes. Vermeng de sjalot met de tomaten. Kruid bij met zout, limoensap en cayennepeper
  • Snij de lente-uitjes in ringen.
  • Haal de pitjes uit 2 tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de sla in reepjes
  • Snij de kipfilet in reepjes. Kruid ze met kippenkruiden en bak ze goudgeel en gaar in olijfolie.
  • Verwarm de tortilla’s in de oven of in een pan. Beleg ze met de groenten, lepel er wat guacamole en salsa bij. Verdeel de kip over de tortilla’s
  • Bestrooi eventueel met verse koriander en rol dicht. Serveer meteen

 

Advertisements

One thought on “Tortilla met kip en guacamole

  1. Pingback: Weekmenu – Fem'Folie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s