Ovenschotel met groenten, aardappelen en gehakt

Benodigdheden: (4 personen)

img_8668

  • 3 paprika’s
  • 5 grote aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3 tomaten
  • 2 tenen look
  • Boursin cuisine (of een andere kruidenkaas)
  • gemalen kaas
  • 150 ml melk
  • paprikapoeder
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Kook ze half gaar in licht gezouten water;
  • Stoof het gehakt rul met de fijn gesnipperde uien en de geplette look;
  • Snij de paprika’s en de courgette in blokjes. Laat ze samen met het gehakt meestoven;
  • Kruid af met peper, zout, paprikapoeder en Provençaalse kruiden;
  • Snij de tomaten in schijfjes;
  • Klop de Boursin los samen met 150 ml melk;
  • Neem een ovenschotel. Begin met een laag van het gehakt-groentenmengsel
    (TIP: neem het uit de pan met een schuimspaan zodat het vocht kan uitlekken)
    Leg er een laag aardappelschijfjes en een laag tomaten op. Giet er de helft van het Boursin-mengsel over;
    Nadien opnieuw gehakt-groenten, aardappelschijfjes, tomaten en overgieten met het Boursin-mengsel;
  • Werk af met gemalen kaas en plaats het onder de grill.

Smakelijk!

img_8693

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s