Kipfilet met notenkorst, puree van zoete aardappel, spruitjes en gebakken champignons

Benodigdheden (2 personen):

  • 2 kipfilets
  • een handvol notenmengeling, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 200 gram spruitjes, gekuist
  • 150 gram champignons, in stukken gesneden
  • 100 gram baconreepjes
  • 15 gram boter
  • 1 sjalot, versnipperd
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Werkwijze:

  • Kook de zoete aardappel en de gewone aardappel volledig gaar in kokend water.
    Giet het water af. Mix/plet tot een zachte puree, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Wanneer nodig kan je nog wat extra melk melk toevoegen
  • Stoom of kook de spruitjes beetgaar
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Smelt een klontje boter tot ze goudbruin en goed heet is. Bak hierin de kipfilet kort langs beide kanten tot ze een korst hebben.
    Haal ze uit de pan en leg ze in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
  • Bak de baconreepjes krokant in dezelfde pan als waar je de kip hebt in gebakken, voeg wanneer nodig wat extra vetstof toe. Zet het vuur zachter en stoof er de sjalot in gaar, voeg nadien de spruitjes toe. Kruid af met peper en zout
  • Bak de champignons krokant in wat vetstof, kruid af met peper, zout (en optioneel met lookpoeder en peterselie)
  • Meng de fijngehakte noten met 2 el olijfolie
  • Schik deze over de kipfilets
  • Plaats de ovenschaal een  8-tal minuten in de oven

IMG_7744

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s