Lasagne met gerookte zalm en groentesaus

Benodigdheden (4 personen):

  • 8  blaadjes lasagne
  • 1 oranje paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 kleine venkel, in stukjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • halve Chinese kool, in blokjes gesneden
  • 250 gram gerookte zalm
  • 100 gram gemalen kaas
  • 1/2 knolselder
  • melk
  • peper en zout
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl lookpoeder
  • 2 el tijm
  • 1 tl dille
  • olijfolie

Je kan dit gerecht met eender welke groenten maken, ideaal om de frigo leeg te maken. 

Werkwijze:

  • Schil de knolselder en snij ze in stukjes.
    Neem een kookpot en doe er de knolselderblokjes in. Zet onder in melk. Kook gaar.
    Mix de knolselder met wat melk fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en dille
  • Kook de blaadjes lasagne al beetgaar zodat de lasagne minder lang in de oven moet.
  • Stoof alle groenten aan in olijfolie tot ze beetgaar zijn.
  • Kruid ze af met peper, zout (niet te veel zout gebruiken, aangezien de zalm al vrij zout is), kurkuma, paprikapoeder, en tijm
  • Neem een ovenschaal en verdeel er een dun laagje knolseldersaus over.
  • Schik er 4 lasagneblaadjes in
  • Daarboven schik je de helft van de gerookte zalm
  • Verdeel er de helft van  groenten over
  • Overgiet met de helft van de saus en begin opnieuw
  • afwerken doe je met gemalen kaas
  • Plaats de lasagne onder de grill voor een korst.

Smakelijk!

IMG_7845

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s